Reanimeren is niet moeilijk, iedereen kan leren reanimeren!

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u wilt leren reanimeren en/of een AED bedienen.
Wellicht heeft u ooit al een reanimatie meegemaakt, heeft u of kent u iemand met hartklachten, bent u verplicht de cursus te volgen voor uw werk of opleiding of wilt u gewoon kunnen helpen als iemand ooit reanimatiebehoeftig is.

Reanimeren is makkelijk te leren en kan een mensenleven redden.

Wij hanteren een minimumleeftijd van 13 jaar. 

De basiscursus reanimatie in Bleiswijk bestaat uit twee avonden waarin u alles leert dat u dient te weten over reanimatie en het toepassen van een AED. 

Let op: de invulling van de reanimatiecursussen is door het coronavirus anders dan voorheen. U oefent o.a. geen stabiele zijligging meer.

  • De eerste avond leert u een reanimatie te herkennen, raakt u vertrouwd met het reanimatieprotocol en oefent u de reanimatie op een oefenpop.
  • De tweede avond gaan we verder volgens het reanimatieprotocol en oefent u met de inzet van een AED. U leert waarom een AED noodzakelijk is bij een reanimatie.

De totale cursus neemt slechts 5 uur in. U kunt er een mensenleven mee redden.

Wij bieden ook kinderreanimatie cursussen incl. AED aan. Deze cursus bestaat uit slechts 1 avond van 3 uur van 19:30 tot 22:30 uur. Op deze avond leert u zowel kinderen van 0 tot 1 jaar als van 1 tot 12 jaar te reanimeren. Er wordt geoefend op diverse oefenpoppen. Ook wordt uw kennis m.b.t. verslikking en verstikking op peil gebracht. Herhalingslessen 1 avond van 2 uur (lestijden van 20.00 tot 22.00 uur).

Om uw kennis en vaardigheden op peil te houden wordt u jaarlijks uitgenodigd voor een vervolgcursus waarbij u tevens bijgeschoold wordt n.a.v. eventuele wijzigingen in de offici├źle protocollen.

Onze instructeurs zijn allen gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR). Onze cursussen worden gegeven conform de richtlijnen van de NRR en na afloop ontvangt u een deelnamebewijs waarin dit vermeld staat.

Verder bladeren